Misiunea OIM a donat Institutului Oncologic echipament medical complementar

  • 14 Iulie 2023 18:17
Misiunea OIM a donat Institutului Oncologic echipament medical complementar

Misiunea OIM în Moldova a donat Institutului Oncologic echipament medical complementar, cum ar fi o sondă cavitară pentru puncție/biopsie și un dispozitiv de ghidare. Valoarea donației este de 5000 de dolari și a fost realizată cu suportul financiar al Guvernului SUA, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Misiunea Internațională pentru Migrațiune (OIM) Moldova precizează că fluxul de refugiați ucraineni și de resortisanți ai țărilor terțe în Republica Moldova a generat o presiune majoră asupra bugetului național de sănătate, din cauza costului ridicat al furnizării de servicii și echipamente medicale specializate, inclusiv tratamentul oncologic.

Veronica Ciobanu, vice-director la Asistența Medicală Specializată de Ambulator al Institutului Oncologic, a remarcat că echipa este onorată să primească echipamentul destinat pacienților cu patologie urologică, și în special pacienților cu suspiciune de cancer de prostată.

„Ne-am dorit de mult timp ca departamentul de oncologie urologică să aibă acest dispozitiv și va fi foarte util pentru noi, deoarece avem aproximativ 600 de pacienți în fiecare an cu cancer primar de prostată și mulți alții care vin cu suspiciune de cancer de prostată. Dispozitivul oferit ne va ajuta să prelevăm probe de prostată cu mai multă acuratețe”, a spus Veronica Ciobanu.

Echipamentul medical donat face parte din sprijinul general al OIM pentru îmbunătățirea și asigurarea continuității tratamentului oncologic în Republica Moldova, în special pentru femei, copii, vârstnici și persoane cu dizabilități și/sau boli cronice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău