Misiunea „Diaconia” | Cursa Bunătății revine: de această dată cu participarea copiilor și adulților din 5 comunități rurale

  • 24 Iunie 2021 10:15
Misiunea „Diaconia”  | Cursa Bunătății revine: de această dată cu participarea copiilor și adulților din 5 comunități rurale

În perioada iunie-iulie,Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei din cadrul Patriarhiei Române anunță lansarea unei ediții speciale de evenimente sportive menite să cultive solidaritatea în rândul copiilor - este vorba despre Cursa Bunătății.

Copiii și adulți din 5 comunități rurale vor exersa bunătatea prin implicare, iar resursele colectate ca urmare a evenimentelor vor ameliora viața copiilor și tinerilor din sate.

Cauzele pentru care ne mobilizăm în acest an sunt: amenajarea unor terenuri de joacă pentru copii, dotarea unui centru comunitar și amenajarea unui izvor.

Mâine, 25 iunie, Cursa Bunătății începe la Săseni (Călărași). Echipa de aici a pregătit o  cursa picilor, o tombolă și un târg de caritate, așa încât locuitorii satului să poate sprijini nevoia pe care au identificat-o: 2 geamuri noi la Centrul comunitar.

„Dacă în anii trecuți evenimentele de implicare în cauzele sociale de mobilizare a resurselor erau inclusiv în capitală, în 20 de ani am învățat să dezvoltăm spiritul solidarității și în comunitățile rurale.

Suntem convinși că această experiență poate fi diseminată copiilor din sate sau oriunde există dorință de implicare și schimbare la față a comunităților noastre. Schimbarea la față ese în primul rând, schimbarea de atitudine pentru nevoia întregii comunități, dar și a fiecărui membru a acesteia.

Un exemplu elocvent este această Cursă a Bunătății, care a fost desfășurată cu succes ani la rând în Chișinău, implicând sute și uneori mii de copiii în exersarea bunătății.”, Igor Belei, Director Executiv

Diaconia te invită să susții cauzele Cursei Bunătății din acest an. Poți face o donație sau vino cu familia în una din aceste destinații pitorești, pentru a oferi cu un gest de bunătate un dar frumos copiilor din sate:

  • Săseni (Călărași) - 2 geamuri noi la  Centrului comunitar: https://bit.ly/3gXyh0r.
  • Inești (Telenești) - parc sportiv intergenerațional.
  • Bălășești (Sângerei) - amenajarea unui teren de joacă.
  • Roșcani (Strășeni) - amenajarea unui izvor de la intrarea în sat.
  • Bogheni (Ungheni) - amenajaraea unui teren de joacă și sport.

Donează aici, la SUSȚINE COMUNITĂȚI, indicând localitatea pe care vrei să o sprijini: https://diaconia.md/doneaza-fonduri/.

Amintim că la editia din 2018 Cursa Bunătății a reunit peste 1000 de copiii din Chișinău, care, prin getsul lor de bunătate au sprijinit școlarizarea fetelor orfane din programul Apartamentul Social - https://bit.ly/3j65A4c.

În 2019, Cursa Bunătății a fost organizată în cadrul Maratonului Internațional Chișinau, atunci 25 de părinti alături de copiii lor s-au implicat în amenajarea centrului comunitar de la Săseni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău