Misiunea de asistență militară a UE în sprijinul Ucrainei va fi condusă de un general polonez

  • 28 Octombrie 2022 13:30
Misiunea de asistență militară a UE în sprijinul Ucrainei va fi condusă de un general polonez

Generalul polonez Piotr Trytek a fost numit să conducă misiunea Uniunii Europene pentru antrenarea militarilor ucraineni, a anunțat joi seara ministrul apărării de la Varșovia, Mariusz Blaszczak, în condițiile în care țările occidentale caută să-și intensifice sprijinul pentru Kiev după declanșarea invaziei ruse, informează vineri Reuters.

Uniunea Europeană (UE) a decis mai devreme luna aceasta să instituie o Misiune de asistență militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina), menită să consolideze capacitatea militară a acestei țări.

"Un ofițer polonez, generalul Piotr Trytek... va conduce misiunea internațională de pregătire militară pentru armata ucraineană", a scris Mariusz Blaszczak pe Twitter. "Aceasta este o imensă responsabilitate, dar și o recunoaștere a poziției Poloniei pe scena internațională", a adăugat ministrul polonez.

Comandant al Diviziei a 11-a de cavalerie blindată, Trytek, în vârstă de 51 de ani, a activat în Irak și în Afganistan, transmite Agerpres.

EUMAM Ucraina va avea sediul central la Bruxelles și centre de comandă operaționale în Polonia și Germania. Majoritatea antrenamentelor vor avea loc în Polonia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău