Mișcarea Fridays for Future planifică o grevă globală pentru climă în septembrie

  • 24 Iulie 2020 15:40
Mișcarea Fridays for Future planifică o grevă globală pentru climă în septembrie

Fridays for Future (''Vineri pentru viitor'') planifică un alt protest global pe teme de mediu pentru luna septembrie, după ce pandemia de COVID-19 a forțat această mișcare globală a tinerilor preocupați de încălzirea globală să ia o pauză, a anunțat un important activist din Germania, potrivit DPA.

''După îndelungi consultări cu activiști din diferite locuri de pe glob, am decis să convocăm următoarea grevă climatică globală pentru data de 25 septembrie'', a declarat Luisa Neubauer pentru DPA.

Decizia nu a fost ușoară, a adăugat aceasta. Formele concrete de protest care vor fi puse în practică sunt încă în discuții.

''Din cauza ignoranței din momentul actual în ceea ce privește politicile climatice, dorim în mod clar să ieșim din nou pe străzi'', a spus tânăra activistă în vârstă de 24 de ani.

De la debutul pandemiei, mișcarea Fridays for Future, înființată de adolescenta suedeză Greta Thunberg și de alți colegi activiști, și-a mutat mare parte din activitate în mediul online.

În septembrie 2019, mișcarea a condus o serie de proteste cu participare masivă, precum și greve școlare desfășurate în diferite locuri de pe glob în cadrul unei demonstrații fără precedent de solidaritate cu tinerii preocupați de viitorul planetei.

Au urmat alte demonstrații la scară largă până când adunările de oameni au fost interzise ca parte din măsurile destinate stăvilirii pandemiei de COVID-19.

''Este bine că Fridays for Future se vor relua din septembrie după ce au fost sistate la începutul anului'', a precizat Nick Heubeck, un alt membru proeminent al filialei germane a mișcării.

Neubauer a spus că filialele locale ale mișcării vor ține cont de riscurile de infectare și vor impune norme stricte de igienă în timpul demonstrațiilor din septembrie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău