Mișcarea de Rezistență „ACUM” planifică reluarea protestelor în fața Parlamentului, după revenirea din vacanță a deputaților

  • 30 August 2018 13:35
Mișcarea de Rezistență „ACUM” planifică reluarea protestelor în fața Parlamentului, după revenirea din vacanță a deputaților

Mișcarea de Rezistență Acum va continua acțiunile de protest față de actuala guvernare și pregătește o plângere colectivă împotriva acțiunilor poliției în adresa protestatarilor pașnici în dimineața zilei de 27 august.

Mișcarea planifică reluarea protestelor în fața Parlamentului, după revenirea din vacanță a deputaților. De asemenea, reprezentanții Mișcării de Rezistență colectează semnături de la cetățeni pentru a adresa un demers instituțiilor Uniunii Europene să demareze o anchetă internațională împotriva celor implicați în devalizarea bancară din 2014. 

Totodată, liderii Mișcării au declarat astăzi într-o conferință de presă că pregătesc depunerea la Procuratura Generală a unei plângeri penale colective împotriva acțiunilor autorităților și poliției la protestele din 26 și 27 august, inclusiv evacuarea forțată a manifestanților pașnici din preajma monumentului lui Ștefan cel Mare, în dimineața zilei de 27 august. 

În cadrul aceleiași eveniment, liderii Mișcării de Rezistență au susținut cp Republica Moldova alunecă tot mai mult spre un stat dictatorial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău