Mircea Geoană, după ce în România au fost găsite resturile unei a doua drone: Nu sunt indicii ca Federația Rusă să aibă intenții să atace un stat aliat

  • 11 Septembrie 2023 16:04
Mircea Geoană, după ce în România au fost găsite resturile unei a doua drone: Nu sunt indicii ca Federația Rusă să aibă intenții să atace un stat aliat

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că nu există indicii privind o intenție a Federației Ruse de a ataca un stat membru al alianței, dar că este de înțeles îngrijorarea cetățenilor români care locuiesc în apropierea frontierei dunărene cu Ucraina.

„Nu sunt indicii că Federația Rusă să aibă vreo intenție de a ataca un stat aliat, că este România, că este oricine altcineva. Și acest lucru este dat de puterea și de forța alianței noastre. Noi suntem primul element de descurajare (...). Evident, când asculți la câteva sute de metri sau la câțiva kilometri dincolo de casa ta, de locul tău de muncă zgomotul războiului, evident că îți creează emoție și evident creează anxietate și angoasă. Eu înțeleg acest lucru. Dar nu există risc la adresa României, în sensul de a fi antrenați în acest conflict sau de a avea o extensie a acestui conflict către noi”, a declarat Geoană, luni, în localitatea Răcari din județul Dâmbovița, informează stiriletvr.ro.

Oficialul NATO și-a anunțat totodată intenția de a vizita zonele din județul Tulcea aflate în proximitatea porturilor ucrainene atacate constant de drone ale Federației Ruse.

„Ce ar fi fost dacă nu eram în NATO? Și poate că ăsta ar fi un element de încredere suplimentară în faptul că aparținem celei mai puternice alianțe din istoria umanității. Și chiar intenționez ca în perioada următoare să vizitez și (...) poate prezența mea și mesajul meu o să fie un mesaj de liniște, de încredere și de calm”, a spus Mircea Geoană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău