Mircea Geoană, despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană: „O șansă ca aceasta vine de două ori pe secol”

  • 08 Aprilie 11:04
Mircea Geoană, despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană: „O șansă ca aceasta vine de două ori pe secol”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre procesul de aderare al R. Moldova la Uniunea Europeană și referendumul care urmează să fie organizat în toamna anului 2024 pentru includerea în Constituție a parcursului european al țării.

Mircea Geoană a vorbit într-un interviu acordat pentru ZdG despre „șansa care vine de două ori pe secol”, referindu-se la procesul de aderare al R. Moldova la Uniunea Europeană și referendumul care urmează să fie organizat în toamna anului 2024 pentru includerea în Constituție a parcursului european al țării.

„Cred că din punct de vedere al opțiunii, indiferent de limba vorbită acasă, de preferința politică din R. Moldova, cred că nu există un dubiu privind unde ți-ar fi ție mai bine ca moldovean sau moldoveancă (…).

Aceasta este de fapt decizia pe care dumneavoastră trebuie să o luați în R. Moldova. Un an foarte important politic: alegeri prezidențiale, un referendum cu privire la drumul european al R. Moldova.

„Eu, ca un student al istoriei și ca practician al geopoliticii, pot să vă spun că o șansă ca aceasta vine de două ori pe secol. Ar fi mare păcat ca toți moldovenii, indiferent de preferințe și stereotipuri, să nu încerce să aibă o viață mai bună, mai liniștită, mai prosperă și sigură. Sper din toată inima, ca român de această dată, ca R. Moldova să vină către Uniunea Europeană și proiectul politic al Maiei Sandu, aderare până în 2030, să devină realitate pentru toți moldovenii, indiferent unde s-ar afla – în Republică, în regiunea transnistreană sau în diasporă”, a sublinat Mircea Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău