Miraculoasa salvare a lui Binx. Pisica a fost găsită în viață printre ruinele blocului prăbușit acum 16 zile în Miami

  • 10 Iulie 2021 15:11
Miraculoasa salvare a lui Binx. Pisica a fost găsită în viață printre ruinele blocului prăbușit acum 16 zile în Miami

Încă 15 cadavre au fost descoperite printre ruinele blocului prăbușit în Miami, astfel că bilanțul a crescut la 79. Singurul "mic miracol" a fost găsirea în viață în viață a unei pisici, la 16 zile de la tragedie, scrie digi24.ro.

Dintre cele 79 de victime, 53 au fost identificate, iar 61 de persoane despre care se crede că ar fi fost de asemenea în imobil la momentul prăbușirii sunt încă date dispărute, a spus primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, într-o conferință de presă, menționează sursa citată.

Ea a salutat totuși "un mic miracol care poate aduce puțină alinare unei familii în suferință".

Pisica Binx, de culoare neagră, a fost descoperită în viață printre dărâmăturilw de la Champlain Towers South la peste două săptămâni de la catastrofă. În primă fază, ea a fost dusă la un centru de îngrijire a animalelor din Miami.

 
Ulterior, va fi predată proprietarilor, o familie în care mama și fiica au fost rănite în timp ce fugeau din clădire, iar tatăl se numără printre dispăruți.

După ce au sperat timp de câteva zile că ar mai putea exista supraviețuitori, autoritățile au fost nevoite să decidă miercuri oprirea operațiunilor de salvare. Însă operațiunile de căutare a corpurilor neînsuflețite ale victimelor continuă.

În  24 iunie noaptea, imobilul Champlain Towers South s-a surpat parțial într-un mod încă în mare măsură de neînțeles, deși structura clădirii părea degradată pe alocuri.
Restul clădirii a fost supus unei demolări controlate duminică, ceea ce a permis echipelor să avanseze prin zone inaccesibile anterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău