Ministrul ungar de externe, în vizită în Belarus pentru a „menține canalele de comunicare deschise''

  • 13 Februarie 2023 17:08
Ministrul ungar de externe, în vizită în Belarus pentru a „menține canalele de comunicare deschise''

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto efectuează luni o vizită oficială în Belarus pentru a "menține canalele de comunicare deschise", a anunțat acesta pe Facebook, transmite Agerpres.

El a menționat în mesajul său că în discuțiile purtate la Minsk va susține poziția Ungariei, aceea de a încerca obținerea păcii în Ucraina. "Desigur că mulți mă vor ataca pentru această vizită, dar poziția noastră este clară: canalele de comunicare trebuie menținute deschise", a indicat Szijjarto în mesajul său. "Fără aceasta, nu aș putea transmite mesajul unui apel pentru pace", a adăugat șeful diplomației ungare.

Premierul ungar Vikor Orban a refuzat să ofere arme Ucrainei după declanșarea invaziei ruse asupra acesteia în februarie anul trecut, subliniind că dorește ca Ungaria să rămână în afara acestui război. El a îndemnat în mod repetat la o încetare a focului și la negocieri de pace ruso-ucrainene, criticând totodată sancțiunile impuse Rusiei despre care consideră că afectează mai mult economiile statelor UE decât pe cea rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău