Ministrul ucrainean de Externe este în China pentru discuții legate de oprirea războiului

  • 24 Iulie 13:05
Ministrul ucrainean de Externe este în China pentru discuții legate de oprirea războiului

Ministrul de Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba a plecat ieri, 23 iulie, în China. Potrivit unui comunicat al ministerului de Externe, „principalul subiect de discuție va fi căutarea unor modalități de a opri agresiunea rusă și rolul Chinei în realizarea unei păci durabile și juste”. Vizita, confirmată și de partea chineză, se va încheia pe 25 iulie.

Autoritățile de la Kiev vor să dezvolte un plan pentru o pace „justă'” și intenționează să invite reprezentanți ai Moscovei să participe la un al doilea summit, care să reunească și zeci de state care ar putea crește presiunea asupra Moscovei, scrie RFI

De cealaltă parte, Kremlinul a rămas evaziv în ceea ce privește o eventuală participare.

În schimb, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a declarat cu privire la vizita șefului diplomației ucrainene în China că „pentru noi, relațiile noastre cu China sunt cele mai importante”, subliniind relația foarte bună și parteneriatul strategic dintre cele două țări.

Președintele Chinei, Xi Jinping nu a condamnat în termeni fermi invazia rusă din Ucraina. Potrivit AFP, China apără principiul integrității teritoriale a statelor, care include Ucraina.

Volodimir Zelenski a declarat pentru prima oară, pe 15 iulie curent, că este în favoarea participării reprezentanților Rusiei la un viitor summit, a cărui dată și agendă nu au fost încă stabilite, mai scrie AFP.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău