Ministrul ucrainean al Protecției Mediului și Resurselor Naturale Ruslan Strilets, în vizită la Chișinău

  • 29 Mai 08:28
Ministrul ucrainean al Protecției Mediului și Resurselor Naturale Ruslan Strilets, în vizită la Chișinău

Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strilets, a fost într-o vizită de lucru la Chișinău, la invitația ministrului Mediului Sergiu Lazarencu. Această vizită este o premieră în relațiile de colaborare dintre cele 2 ministere, domnul Strelets fiind primul ministru al mediului din Ucraina care vine în Republica Moldova, transmite Ministerul Mediului.

În cadrul întrevederii, oficialii au reafirmat angajamentul pentru intensificarea cooperării în procesul de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Totodată, a fost stabilit că, direcțiile din minister responsabile de transpunerea legislației de mediu să comunice direct pentru a fi mai eficienți și mai rapizi în acest proces complex.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre impactul războiului asupra mediului.

„Consecințele războiului agresiv și nejustificat al Rusiei în Ucraina au un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Zilnic sunt distruse și poluate resursele de apă, sol și aer. De asemenea, efectele războiului duc la  pierderea biodiversității și pădurilor și ariilor protejate. Multe din aceste daune sunt ireversibile”, a punctat ministrul Mediului.

La fel, a fost abordat subiectul gestionării eficiente a fluviului Nistru.

„Vreau să subliniez importanța colaborării pentru o gestionare comună și eficientă a resurselor fluviului Nistru. În perioada următoare, o echipă formată din experți din ambele țări va desfășura o serie de cercetări privind situația fluviului Nistru”, a declarat Ministrul Lazarencu.

Vizita de astăzi reflectă angajamentul ferm al ministerelor mediului din Moldova și Ucraina de a colabora pentru protejarea și conservarea mediului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău