Ministrul ucrainean al apărării, despre planurile armate ruse în Donbas

  • 14 Aprilie 2022 10:27
Ministrul ucrainean al apărării, despre planurile armate ruse în Donbas

Ministrul apărării de la Kiev, Oleksi Reznikov, susține că armata rusă intenționează să încercuiască trupele ucrainene aflate în Donbas și subliniază că militarii Ucrainei vor putea alunga inamicul din țară dacă primesc arme cu rază lungă de acțiune de la partenerii externi.

"Planul Kremlinului este să ne încercuiască trupele în zona Operațiunii Forțelor Întrunite. Vor continua să bombardeze Mariupolul și alte orașe" - a remarcat ministrul. Reznikov nu are nicio îndoială că armata rusă va fi respinsă de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk, precum și din restul Ucrainei.

Pentru acest lucru, însă, Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de rachete cu rază lungă de acțiune și de alte arme ofensive. "Îi putem reține, dar trebuie să-i alungăm. Pentru a face acest lucru avem nevoie de lansatoare de rachete cu o rază de acțiune de peste 40 de kilometri, avem nevoie de rachete antinavă pentru a-i opri la Odesa și în Marea Neagră. Avem nevoie de multe tancuri, vehicule blindate și sisteme de artilerie cu un calibru de 155 mm" - a adăugat Reznikov.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău