Ministrul Transporturilor din România, Cătălin Drulă anunță despre construcția unui pod nou la Ungheni

  • 27 Iulie 2021 08:47
Ministrul Transporturilor din România, Cătălin Drulă anunță despre construcția unui pod nou la Ungheni

Îmbunătățim prin infrastructură legăturile dintre România și Republica Moldova! Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni, scrie Drulă pe pagina sa de Facebook.

Conform politicianului român proiectarea noului pod este în derulare iar studiul de fezabilitate e finalizat. Astfel pentru construcția podului de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni este nevoie de obținerea acordului de mediu aflat în procedură și de lansarea licitație de proiectare și execuție.

Pentru acestea din urmă, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfășura pe modelul Podului de la Galați - Giurgiulești.
Accesul peste râul Prut devine astfel mai ușor și mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetățenilor României și cei ai Republicii Moldova”, menționează minsitrul Transporturilor din România. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău