Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

  • 30 Mai 2022 14:08
Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a avut o întrevedere cu directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, la Geneva.

Ministrul Sănătății a prezentat, în cadrul întâlnirii, eforturile depuse la nivel național pentru acomodarea refugiaților din Ucraina. La fel, Ala Nemerenco a discutat cu Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus despre volumul de servicii medicale acordat refugiaților.
Directorul general al OMS a apreciat generozitatea poporului Republicii Moldova, precum și răspunsul comprehensiv al autorităților la criza refugiaților. Totodată, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a confirmat disponibilitatea Organizației Mondiale a Sănătății de a acorda, în continuare, suport Republicii Moldova pentru a putea face față crizei refugiaților.
 
În cadrul întrevederii, ministrul Sănătății i-a lansat o invitație directorului general al OMS de a vizita Republica Moldova. Invitația a fost acceptată de către Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Menționăm că, astăzi, 30 mai, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco participă la cea de-a 151-a sesiune a Comitetului Executiv al OMS.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău