Ministrul român de Externe: Referirile lui Dodon la un război civil sunt total eronate și disproporționate

  • 06 Februarie 2018 14:47
Ministrul român de Externe: Referirile lui Dodon la un război civil sunt total  eronate și disproporționate

Referirile la război civil ale președintele moldovean Igor Dodon, în contextul declarațiilor de unire ale unor localități cu România, sunt în mod evident total eronate și disproporționate. Aprecierea a fost făcută de ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, după întâlnirea pe care a avut-o astăzi la Chișinău cu omologul său de la Chișinău, Tudor Ulianovschi.

România şi Republica Moldova vor să-şi actualizeze şi să-şi dezvolte Pareteneriatul strategic în perioada următoare, au declarat miniştrii de externe ai celor două ţări, după reuniune de astăzi. Teodor Meleșcanu şi Tudor Ulianovschi au stabilit o parte dintre detaliile viitoarei şedinţe comune a celor două guverne, care va avea loc la Chişinau. Cei doi demnitari au discutat, de asemenea, aspecte legate de viitoarea reuniune a grupului prietenilor Republicii Moldova, transmite Rador.

Ministrul Teodor Meleșcanu a declarat că stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova sunt esențiale pentru România, care consideră că pentru țara vecină nu există alternativă la integrarea europeană. Teodor Meleșcanu s-a referit și la aspirațiile de unire cu România, exprimate de câteva localități moldovene de lângă graniță.

„Din punctul nostru de vedere, este doar expresia unei dorințe a apropierii cetățenilor din Republica Moldova de cei din România, fără a avea nicio implicație de ordin juridic. Din acest punct de vedere cred că referirile la război civil sunt în mod evident total eronate și disproporționate”, a subliniat șeful diplomației române.

La rândul său, ministrul de externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, a explicat că guvernul său are un plan de reformă în justiție.

„Ministrul justiției al Republicii Moldova recent a enunțat anumite priorități concrete pe durata acestui an, care constau în primul rând pe fortificarea verificării integrității judecătorilor din sistemul judecătoresc. Operaționalizarea /.../ din Republica Moldova, pentru a asigura o mai bună și eficientă luptă cu corupția, pentru o mai bună justiție și pentru o mai bună respectare a drepturilor cetățenilor Republicii Moldova”, afirmă Tudor Ulianovschi.

Cei doi diplomați au stabilit și detaliile viitoarei ședințe de guvern, mai ales că în prezent România este principalul partener comercial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
1,06 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Tue
3 °C
Wed
5 °C
Thu
4 °C
Fri
3 °C
Sat
7 °C

Curs oficial BNM 28 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4865 -0.0797
USD 17.6756 -0.0547
RON 4.0761 -0.0176
UAH 0.7201 -0.0059
RUB 0.2823 -0.0047
Arhivă Radio Chișinău