Ministrul român al Apărării anunță că Slovenia, Italia și Spania vor trimite în acest an militari în România

  • 03 Ianuarie 13:04
Ministrul român al Apărării anunță că Slovenia, Italia și Spania vor trimite în acest an militari în România

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, anunță că anul acesta va crește prezența militarilor străini în România, în urma unor discuții pe care le-a avut cu oficiali din Slovenia, Italia și Spania. Ministrul precizează că, pe de altă parte, România a crescut prezența militară în străinătate, în zone precum Kosovo sau Bosnia Herțegovina, relatează News.ro.

”Din punctul de vedere al prezenței militare, pe lângă militarii americani pe care îi avem la Mihail Kogălniceanu, avem la Cincu militari din Franța, avem 1.700 împreună cu militari din Luxemburg, din Belgia și din Olanda, dar avem și militari în sudul țării. Din discuțiile pe care le-am avut cu parteneri, cu omologi de-ai mei, mă aștept ca la jumătatea anului (…) să avem o prezență militară și din partea Sloveniei, din discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Apărării din Italia sper că avem 200 de militari italieni, pentru că noi am avut militarii italieni care au asigurat serviciul de poliție aeriană într-o manieră impecabilă și ne dorim prezența lor aici. Totodată, Spania va contribui și ea cu militari pe teritoriul nostru”, a afirmat Angel Tîlvăr, marți seară, la Antena 3, potrivit G4Media.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că România a crescut prezența militară în Kosovo cu 134 de militari, dar și în Bosnia Herțegovina, unde sunt dislocați peste 400 de militari români. Începând de anul viitor, România va prelua conducerea misiunii din Bosnia Herțegovina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău