Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr: „SUA nu aveau cum să nu vadă că, în tabloul mare al regiunii, Republica Moldova ocupă un loc cât se poate de clar”

  • 05 Septembrie 2023 11:49
Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr: „SUA nu aveau cum să nu vadă că, în tabloul mare al regiunii, Republica Moldova ocupă un loc cât se poate de clar”

„La nivelul decidenților din Washington nu avea cum să nu se vadă că, în tabloul mare al regiunii, Republica Moldova ocupă un loc cât se poate de clar”, a declarat într-un interviu acordat Agerpres ministrul Apărării din România, Angel Tîlvăr, cu referire la introducerea Republicii Moldova în documentul de securitate la Marea Neagră adoptat de Senatul SUA, transmite Radio Chișinău.

„Nu-i mai puțin adevărat însă că România este la ora actuală principalul avocat al cauzei Republicii Moldova. Noi înșine, ori de câte ori și în orice format suntem parte, nu încetăm să pomenim de Republica Moldova și de cât de important este, pe de o parte, ca Republica Moldova să devină țară membră a Uniunii Europene”, a menționat ministrul român al Apărării în interviu.

Acesta a specificat Republica Moldova este subiectul unor acțiuni de tip hibrid, care sunt menite să o destabilizeze, să o abată de pe drumul european și să creeze o stare care să întoarcă Republica  Moldova de pe un drum care este ireversibil „pentru că exprimă nu numai voința politică la nivelul conducerii Republicii Moldova, dar cred că exprimă și voința cetățenilor”.

Angel Tîlvăr a mai menționat că Ministerul Apărării din România și-a făcut un obiectiv din a susține cauza Republicii Moldova.

„Colaborăm foarte bine, iar vizitele pe care le-am făcut acolo, care nu au fost puține, mi-au întărit convingerea că sunt pe un drum bun. Asta nu înseamnă că ne vom opri. Vom colabora cât putem de mult. Știu din experiența noastră - și aici vorbesc și ca parlamentar - că aderarea la Uniunea Europeană este un proces greu, este bazat pe merit, este bazat pe o negociere a multor capitole care vor fi complicate și noi suntem gata să ne oferim sprijinul. Mă refer la sprijinul politic, pentru că Republica Moldova merită acest sprijin”, a spus Angel Tîlvăr.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău