Ministrul Petru Rotaru și reprezentanta Trezoreriei SUA au discutat despre intensificarea asistenței tehnice

  • 24 Octombrie 2023 08:10
Ministrul Petru Rotaru și reprezentanta Trezoreriei SUA au discutat despre intensificarea asistenței tehnice

Noile oportunități de asistență tehnică au fost discutate la întrevederea de astăzi a ministrului Finanțelor Petru Rotaru cu Parvina Shamsieva-Cohen, directorul asociat pentru Programul de consiliere în domeniul veniturilor din cadrul Biroului de asistență tehnică al Trezorerie de Stat a SUA.

În cadrul discuțiilor, Petru Rotaru a prezentat prioritățile instituției și perspectivele de dezvoltare pe diferite segmente. În mod distinct, a fost remarcată importanța consolidării veniturilor bugetare, prin intensificarea activității antifraudă și prevenirea evaziunii fiscale. „Ne dorim o relație deschisă cu contribuabilii, bazată pe transparență, predictibilitate și încredere. Scopul nostru nu este să sporim măsurile de sancționare, ci să promovăm principiul de conformare voluntară”, a afirmat Ministrul Finanțelor.

De asemenea, a fost menționată necesitatea digitalizării serviciilor oferite de instituțiile subordonate, astfel încât să fie limitată interacțiunea fizică dintre funcționar și contribuabil, ceea ce va contribui la reducerea incidentelor de integritate.

În acest context, Parvina Shamsieva-Cohen a reconfirmat deschiderea instituției pe care o reprezintă în oferirea suportului necesar pentru implementarea reformelor inițiate, prin consiliere și schimb de bune practici.

Amintim că, pe parcursul săptămânii trecute (16-20 octombrie 2023), s-a desfășurat misiunea de asistență tehnică privind consolidarea capacităților operaționale ale Trezoreriei de Stat din cadrul Ministerului Finanțelor, condusă de experții Trezoreriei de Stat din SUA, care au venit cu o serie de recomandări referitoare la sistemul trezorerial, ce urmează a fi incluse într-un raport oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău