Ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu ministrul de Externe din Bosnia și Herțegovina

  • 06 Noiembrie 2020 17:50
Ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu ministrul de Externe din Bosnia și Herțegovina

În cadrul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe al Bosniei și Herțegovinei, Bisera Turković, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, s-a referit la necesitatea dinamizării cooperării bilaterale prin consolidarea dialogului politico-diplomatic și dezvoltarea cooperării regionale, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

n context, miniștri de externe s-au referit la necesitatea menținerii unui dialog activ în cadrul inițiativelor de cooperare regională, îndeosebi, de susținere a eforturilor comune în Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP).

Oleg Țulea și Bisera Turković au subliniat necesitatea organizării, într-o perioadă apropiată, a consultărilor politice interministeriale, inclusiv având în vedere obiectivele Declarației comune privind cooperarea în domeniul integrării europene semnate între ministerele afacerilor externe ale ambelor state.

De asemenea, cei doi miniștri de externe au efectuat un schimb de opinii asupra situației pandemice actuale, trecând în revistă măsurile adoptate de Guvernele de la Chișinău și Sarajevo în vederea gestionării crizei epidemiologice și atenuării consecințelor acesteia.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău