Ministrul Nicu Popescu: R. Moldova este într-o etapă importantă în relația de parteneriat strategic cu România

  • 26 Ianuarie 2022 17:01
Ministrul Nicu Popescu: R. Moldova este într-o etapă importantă în relația de parteneriat strategic cu România

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a spus că Republica Moldova este într-o etapă importantă în relația de parteneriat strategic cu România. Declarația a fost făcută după ședința de Guvern, la care au fost inițiate negocierile privind Acordul cu Guvernul de la București, privind asistența financiară de 100 de milioane de euro. El a precizat că banii vor fi folosiți pentru investiții în domenii prioritare și proiecte locale.

Suntem într-o etapă importantă prin relația noastră de parteneriat strategic pentru integrarea europeană cu România. Am aprobat astăzi proiectul de acord privind asistența nerambursabilă oferită de România. În virtutea acestui acord, asistența nerambursabilă oferită Republicii Moldova crește comparativ cu sumele oferite anterior Republicii Moldova de către România. Pentru noi este o bună șansă de a dezvolta comunitatea de infrastructură pe care o avea cu România, de a moderniza țara noastră și de a implementa proiecte de pe marginea cărora vor beneficia cetățenii Republicii Moldova”.

Ministrul de Externe Nicu Popescu a precizat că autoritățile de la Chișinău intenționează să semneze mai multe acorduri în diverse domenii, precum ar fi proiecte de reabilitare și construcție a podurilor peste râul Prut.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău