Ministrul Nagacevschi, despre video cu punga și Igor Dodon: „Ce probe sunt că s-au luat ori că s-au dat bani?”

  • 19 Iunie 2020 08:52
Ministrul Nagacevschi, despre video cu punga și Igor Dodon: „Ce probe sunt că s-au luat ori că s-au dat bani?”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, spune că nu există probe în baza cărora cineva dintre cei care apar în secvențele video, în care președintele Igor Dodon ar fi primit de la ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, o pungă neagră în care se presupune că s-ar afla bani, și că ar putea fi pedepsiți.

 Acesta susține că imaginile sunt folosite pentru ca unii actori politici să-și facă publicitate, în contextul campaniei electorale pentru prezidențiale, spune Nagacevschi, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, citat de TV8.

„Este utilizată această pungă pentru radicalizarea opiniei publice, evident că se apropie alegerile. Din punct de vedere al procedurii penale, cel puțin procurorul general a spus că există un proces penal, se verifică, și întrebarea este: ce probe sunt că s-au luat bani, că s-au dat bani? În ce constă componența infracțiunii? Pentru ce s-au dat, dacă s-au dat bani? Adică sunt atâtea întrebări și atâta lipsă de răspunsuri”.

„Noi vedem o sacoșă, dar cine-mi spune mie ce a fost? Plahotniuc poate să spună că-s bani, Iaralov spune că sunt bani, să admitem, ipotetic. Cealaltă parte spune că nu-s bani, dar noi condamnăm în baza declarației persoana, că unul a spus că-s bani? Dar pentru ce au fost dați acești bani? Avem în gerere claritate ce s-a întâmplat în situația respectivă?”, se întreabă ministrul. 

Înregistrea video a fost publicată de deputatul Iurie Reniță. El spune că i-a fost transmisă și nu știe de la cine e. Procuratura a pornit un proces penal pe acest caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău