Ministrul Justiției cere verificarea judecătorilor și procurorilor din dosarul Șor

  • 21 Februarie 2020 15:12
Ministrul Justiției cere verificarea judecătorilor și procurorilor din dosarul Șor

Ministrul Fadei Nagacevschi anunță că va depune sesizări pe numele judecătorilor și procurorilor care examinează dosarul Șor pentru a fi verificați disciplinar, din punctul de vedere al calificării profesionale și integrității.

Fadei Nagacevschi își motivează nemulțumirea prin faptul că instanța de apel de la Cahul a amânat din nou examinarea dosarului, pe motiv că lipsește expertiza economico-financiară și judiciară  în dosarul lui Ilan Șor.

„Urmare a situației deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat Ilan Șor, anunț că, în calitate de membru CSM și CSP, depun sesizări pe numele judecătorilor ce examinează aceasta speță, dar și pe reprezentanții organului procuraturii care reprezintă acuzarea de stat în cadrul procesului de judecată, pentru a fi verificați din punct de vedere disciplinar, dar și prin prisma calificării acestora. Totodată, voi sesiza ANI să verifice acești funcționari de stat.”, a scris pe Facebook ministrul Justiției.

Ilan Șor este dat în căutare internațională. Potrivit MAI, el a părăsit ilegal Rep. Moldova, iar în august 2019, a rămas fără imunitate parlamentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău