Ministrul italian al apărării susține că dacă tancurile rusești ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial

  • 28 Ianuarie 2023 11:40
Ministrul italian al apărării susține că dacă tancurile rusești ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial

Dacă tancurile rusești ar ajunge la Kiev, ar începe al "Treilea Război Mondial", a declarat vineri ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, în cadrul unei conferințe la Roma pe tema "Perspective europene pentru o apărare comună", relatează AGERPRES.

Guido Crosetto a făcut această declarație, difuzată de media italiene, după o întâlnire cu omologul său francez Sebastien Lecornu în marja reuniunii care se axase pe sprijinul necesar Ucrainei și pe apărarea flancului estic al NATO, conform unui comunicat publicat ulterior de Ministerul italian al Apărării.

Potrivit ministrului italian, cel de-al Treilea Război Mondial ar putea începe "în momentul în care tancurile rusești ar ajunge la Kiev" și deci "la frontierele Europei".

"A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial", a subliniat Crosetto.

În același timp, ministrul italian a ținut să accentueze că țările NATO nu fac decât să ajute Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse.

Crosetto asigurase deja joi că țara sa va trimite doar arme defensive care să permită apărarea Ucrainei de agresiunea rusă și pentru a "opri" o escaladare a conflictului.

"Trebuie să avem curajul de a lua decizii dificile pentru a evita situații mai grave. Țările europene și din NATO sunt primele care doresc să evite escaladarea. Cu toți așteptăm posibilitatea de a se ajunge la negocieri pentru pace", a spus ministrul în cadrul unui interviu difuzat pe postul de televiziune La7.

Crosetto a profitat de intervenția sa pentru a dezminți informațiile difuzate de publicația Il Corriere della Sera cu privire la un presupus transport de drone de ultima generație pentru Ucraina, care nu ar fi fost inclus în decretele aprobate de executiv.

"Neg asta, dacă ar fi adevărat, ar fi o crimă pentru că Ministerul Apărării și statul nu sunt la curent, iar cineva ar trebui să ajungă la închisoare", a afirmat el, la o zi după ce detaliase faptul că Italia va colabora cu Franța pentru a furniza Ucrainei rachete antiaeriene Samp/T.

Pentru Ministerul italian al Apărării, noul transport de armament și echipamente către Ucraina, al șaselea aprobat recent de Parlament, este "inexpugnabil chiar și din punct de vedere pacifist".

"Ajutorul pentru Ucraina, inclusiv militar este ceea ce îndepărtează posibilitatea unei escaladări dramatice a conflictului", a adăugat Crosetto, subliniind că "nu există niciun conflict între italieni și ruși".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău