Ministrul israelian al apărării a plecat în SUA pentru a discuta despre evoluția războiului în Gaza

  • 23 Iunie 15:46
Ministrul israelian al apărării a plecat în SUA pentru a discuta despre evoluția războiului în Gaza

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a plecat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică spre SUA, unde se va întâlni cu secretarul apărării american, Lloyd Austin, pentru a discuta despre "evoluțiile din Fâșia Gaza și Liban", potrivit unui comunicat al ministerului emis în cursul dimineții, potrivit EFE, transmite Agerpres.

Înainte de a urca în avion, ministrul israelian a asigurat că țara sa este "pregătită pentru orice acțiune necesară în Fâșia Gaza, Liban și alte zone", notează sursa.

"Trecerea la 'Faza C' în Fâșia Gaza este de o mare importanță", a adăugat Gallant, referindu-se la ultimul pas pentru Israel în războiul din Fâșia Gaza, vizând crearea unui nou regim de securitate în acest teritoriu, care să protejeze și populația israeliană.

Ministrul israelian sosește în SUA la doar câteva zile după ce premierul Benjamin Netanyahu a intrat în conflict cu Washingtonul, calificând drept "de neconceput" faptul că SUA ar fi putut bloca livrarea anumitor arme și muniții către Israel.

"Din prima zi am încercat să facem presiuni asupra Israelului să facă tot posibilul pentru a evita victimele civile - fără a încerca să justifice orice atac aerian, ceea ce este extrem de dificil", a declarat Blinken la acea vreme.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi pe rețeaua de socializare X că este "dispus să fie supus unor atacuri personale atât timp cât Israelul primește muniția de care are nevoie din partea Statelor Unite".

Guvernul SUA a oprit expedierea a 3.500 de bombe către Israel la începutul lunii mai, îngrijorat de posibila lor utilizare în zone dens populate, cum ar fi Rafah, cea mai sudică zonă din Fâșia Gaza. Potrivit CNN, pachetul conținea 1.800 de bombe cu o greutate de 907 kilograme și 1.700 de bombe cu o greutate 226 de kilograme.

În plus, vizita lui Gallant la Pentagon, cartierul general al apărării americane, are loc în cadrul unei runde de contacte între Israel și SUA, precedate de recentele vizite în regiune ale secretarului de stat Antony Blinken și ale mediatorului Amos Hochstein săptămâna trecută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,69 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău