Ministrul interimar al Afacerilor Externe din România: Voi ruga instituțiile europene să susțină rezolvarea crizei gazelor din R. Moldova

  • 18 Octombrie 15:53
Ministrul interimar al Afacerilor Externe din România: Voi ruga instituțiile europene să susțină rezolvarea crizei gazelor din R. Moldova

Ministrul interimar al Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, a anunțat, luni, că îi va informa pe șefii diplomațiilor europene, reuniți la Luxemburg, despre criza alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova și îi va ruga să ajute Chișinăul să depășească această situație, informează Agerpres.

"O să îi informez pe colegii mei în legătură cu criza din Republica Moldova în ceea ce privește alimentarea cu gaz natural. Este un moment critic pentru Guvernul de la Chișinău. Asta se întâmplă din cauza schimbărilor bruște făcute de Rusia în ceea ce privește condițiile de furnizare și costurile la gaz natural. Astfel, îi voi ruga pe colegii mei și instituțiile europene să susțină, cu experți și ajutor financiar, rezolvarea acestei crize, deoarece depășirea crizei va permite Guvernului de la Chișinău să implementeze procesul ambițios de reforme la care s-a angajat după alegerile de pe 11 iulie", a declarat Aurescu, înaintea Consiliului Afaceri Externe ce are loc la Luxemburg.

Potrivit lui Aurescu, pe agenda reuniunii se află și o propunere susținută de România de a include în pachetul privind viitorul Parteneriatului Estic o mai mare coordonare în ceea ce privește dimensiunea de securitate.

"Cinci din șase țări din Parteneriatul Estic au conflicte înghețate pe teritoriul lor și România a sugerat includerea acestor conflicte înghețate pe agenda Consiliului Afaceri Externe", a explicat ministrul român.

El a subliniat este "foarte important" să se facă eforturi pentru "o mai mare" asistență financiară și tehnică pentru reformele structurale din Parteneriatul Estic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
6,14
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:0,89 m/s
Sat
2
Sun
5
Mon
9
Tue
8
Wed
3

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău