Ministrul german al Sănătății estimează când pandemia se va sfârși în Germania

  • 22 Septembrie 2021 12:59
Ministrul german al Sănătății estimează când pandemia se va sfârși în Germania

Ministrul sănătății din Germania, Jens Spahn, consideră că pandemia de COVID-19 se va încheia în primăvară când s-ar putea ajunge la o imunitate colectivă în țara sa, cu condiția să nu apară noi variante ale coronavirusului împotriva cărora vaccinurile actuale nu sunt eficiente, relatează miercuri EFE, potrivit Agerpres.

'Dacă nu vor apărea noi variante împotriva cărora vaccinurile din prezent nu oferă protecție, ceea ce este foarte puțin probabil, vom putea ajunge la o imunitate colectivă în primăvară și vom putea reveni la normalitate', a declarat Spahn pentru ziarul Augsburger Allgemeine.

'Întotdeauna se ajunge la o imunitate colectivă, problema este dacă aceasta se realizează prin vaccinare sau prin contaminare. Vaccinarea este calea cea mai sigură', adaugă el.

Spahn a avertizat că există o probabilitate mare ca oricine refuză să se vaccineze să se infecteze în cele din urmă, menționând că acest pericol nu trebuie subestimat, în pofida faptului că în Germania cifrele privind numărul cazurilor de infecție sunt în descreștere.

'În aceeași perioadă a anului trecut am înregistrat de asemenea o ameliorare', a evocat ministrul, avertizând totodată că 'toamna și iarna, când oamenii stau mai mult în spații închise, iar sistemul imunitar este mai slăbit, crește și riscul de infecție'.

Potrivit Institutului de virusologie Robert Koch (RKI), incidența săptămânală se ridica marți la 65 de infecții la 100.000 de locuitori, comparativ cu 68,5 - luni și 77,9 în urma cu o săptămână.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportate 71 de decese asociate COVID-19, comparativ cu 83 cu o săptămână în urmă.

În pofida acestei tendințe descrescătoare, Spahn a insistat că este prea devreme ca măsurile restrictive să fie ridicate.

'Dacă nu am avea măsuri de precauție, unitățile de terapie intensivă ar putea fi saturate din cauza numărului mare de persoane nevaccinate', a spus ministrul sănătății, subliniind că rata vaccinării în Germania este încă scăzută pentru a decreta o 'zi a libertății' ca în alte țări: 63% dintre germani sunt vaccinați cu schema completă, iar 67% cu cel puțin o doză.

Guvernul german depune eforturi pentru a accelera vaccinarea, confruntându-se cu o stare de scepticism în rândul unei părți a populației și cu refuzul categoric din partea mișcării antivacciniștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău