Ministrul francez de externe neagă faptul că Franța ar deține înregistrări legate de asasinarea lui Jamal Khashoggi

  • 12 Noiembrie 2018 12:05
Ministrul francez de externe neagă faptul că Franța ar deține înregistrări legate de asasinarea lui Jamal Khashoggi

Ministrul de externe francez Jean Yves Le Drian a declarat luni că, potrivit informațiilor sale, Franța nu se află în posesia unor înregistrări legate de asasinarea ziaristului saudit Jamal Khashoggi, contrazicând astfel afirmațiile făcute de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Președintele turc a dat asigurări sâmbătă într-o conferință de presă televizată că există înregistrări privind uciderea jurnalistului saudit și că Ankara a transmis aceste înregistrări și altor guverne, inclusiv celor de la Riad, Washington, Londra, Berlin și Paris.

Într-un interviu acordat postului France 2, Le Drian a respins această afirmație. Întrebat dacă acest lucru înseamnă că președintele turc a mințit, șeful diplomației franceze a explicat că Erdogan joacă un "joc politic în actualele circumstanțe".

Khashoggi, colaborator al cotidianului The Washington Post și un critic la adresa Prințului moștenitor saudit, Mohammed ben Salman, a fost ucis pe 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru documente necesare pentru a se căsători cu logodnica sa din Turcia. Corpul lui nu a fost încă găsit. După ce a negat săptămâni de zile, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că Jamal Khashoggi a fost ucis în consulat.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău