Ministrul francez al Forțelor Armate vine în vizită în România

  • 27 Ianuarie 2022 09:20
Ministrul francez al Forțelor Armate vine în vizită în România

Ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly, efectuează miercuri și joi o vizită la București, prilej cu care va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, anunță Ambasada Franței, citată de Agerpres.

Vizita vine la doar o săptămână după ce președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța e gata să trimită trupe în România în contextul tensiunilor provocate de Rusia la granița cu Ucraina.

Potrivit sursei citate, ea va fi primită de președintele Klaus Iohannis, de premierul Nicolae Ciucă și va avea o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

„Discuțiile se vor axa în special pe aprofundarea relațiilor din domeniul apărării dintre cele două țări, în cadrul Parteneriatului strategic, inclusiv în ceea ce privește cooperarea în materie de armament. Ministrul francez va discuta, de asemenea, cu interlocutorii săi, despre misiunile din Sahel, prioritățile Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, precum și despre situația regională din Europa de Est, în contextul în care Franța și-a exprimat disponibilitatea de a-și consolida prezența în România, în cadrul misiunilor NATO”, precizează sursa menționată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău