Ministrul francez al apărării a sosit la Kiev

  • 28 Septembrie 2023 13:26
Ministrul francez al apărării a sosit la Kiev

Ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, a sosit, joi, în capitala Ucrainei, unde va avea o întâlnire cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov, și cu ministrul industriilor strategice de la Kiev, Oleksandr Kamișin, în cadrul căreia părțile vor discuta despre asistența militară pentru armata ucraineană, scrie Rador.

Potrivit RBC, The Guardian imediat după ce a sosit la Kiev, Lecornu a mers în centrul orașului, la memorialul dedicat celor uciși în timpul invaziei ruse, unde a depus o coroană de flori. În timpul vizitei în capitala ucraineană, ministrul va vorbi despre evoluția asistenței franceze pentru Ucraina, în vederea respingerii agresiunii militare la scară largă a Federației Ruse.

Lecornu este însoțit de zeci de reprezentanți de întreprinderi din industria apărării, care vor discuta, la Kiev, despre asistența acordată Ucrainei și parteneriatul industrial dintre părți. Reprezentanții a aproximativ 20 de companii franceze specializate în producția de vehicule blindate, artilerie, vehicule aeriene fără pilot și suport cibernetic urmează să discute și să semneze parteneriate cu reprezentanții industriei ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău