Ministrul Finanțelor: Până la sfârșitul anului, UE va acorda 21,5 milioane de euro în calitate de suport bugetar

  • 28 Noiembrie 2017 11:43
Ministrul Finanțelor: Până la sfârșitul anului, UE va acorda 21,5 milioane de euro în calitate de suport bugetar

Guvernul speră să primească în primul trimestru al anului viitor prima tranșă din acordul de asistență macrofinanciară în valoare totală de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, a declarat astăzi ministrul Finanțelor Octavian Armașu, într-un briefing la sediul Partidului Democrat.

El a precizat că pentru aceasta, Republica Moldova trebuie să îndeplinească 10 condiții, printre care Legea privind întreprinderile de stat și municipale, Legea Curții de Conturi, Legea privind spălarea banilor, formarea conducerii ANI, etc, majoritatea fiind realizate sau în proces de realizare.

Totodată, Octavian Armașu a declarat că până la sfârșitul anului curent, UE va acorda 21,5 milioane de euro în calitate de suport bugetar pentru 4 programe evaluate de UE – liberalizarea vizelor, liberalizarea comerțului, reforma finanțelor publice și reforma poliției.

Amintim că memorandumul privind asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro a fost semnat săptămâna trecută la Bruxelles. Din această sumă, 40 de milioane de euro vor fi acordați sub formă de grant.

Anterior, mai mulți politicieni de la Chișinău, precum și europarlamentari au cerut Bruxellesului să nu acorde această asistență din cauză că a fost modificat sistemul electoral în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău