Ministrul Finanțelor: Noua lege a salarizării nu are cum să-i "lipsească" pe bugetari de tichete de masă

  • 09 Ianuarie 2019 12:38
Ministrul Finanțelor: Noua lege a salarizării nu are cum să-i Moldpres

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, a venit cu o reacție pe Facebook referitor la articolul apărut în presă, în care se spune că Ministerul Finanțelor ar fi recomandat ca de la 1 ianuarie 2019 să fie suspendată acordarea de premii din economii și a tichetelor de masă pentru sectorul bugetar.

Astfel, Ion Chicu a declarat că noua lege a salarizării nu are cum să-i "lipsească" pe bugetari de tichete de masă din simplu motiv, că bugetarii nici până acum nu au beneficiat. Tichetele de masă se oferă de angajator (după dorință și după posibilitate) suplimentar și nu în detrimentul salariului existent. „Deci, angajatorul dacă oferă un salariu de 5 mii de lei, de exemplu, ar putea oferi sub formă de tichete de masă o sumă de maximum 45 lei pe zi, suplimentar. Respectiv, dacă vorbim de stat ca angajator pentru bugetari, abordarea noastea a fost să majorăm salariile (prin reforma respectivă - pentru unele categorii chiar esențial, fără precedent). Mai bine să oferi angajaților mai mulți bani, decât tichete, care au o arie de valorificare relativ redusă. Din acest considerent și mai departe vom merge pe majorări de salarii. Deci, fals, prin reforma salarizării noi nu am lipsit bugetarii de tichete - noi oferim salarii mai mari”, a mai spus ministrul. 

Ion Chicu a mai spus că a convocat o ședință referitor la Legea salarizării pentru a ajuta comunitatea contabililor din țara să înțeleagă mai bine prevederile legi, iar în cadrul discuțiilor s-au lansat mai multe solicitări de modificare a legii, pentru a continua șirul de majorări de salarii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău