Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale condusă de Stefano Curto, în cadrul căreia s-a discutat despre noul program pentru R.Moldova

  • 16 Noiembrie 2021 15:01
Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale condusă de Stefano Curto, în cadrul căreia s-a discutat despre noul program pentru R.Moldova

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale condusă de Stefano Curto, aflată în misiune în Republica Moldova, în cadrul căreia s-a discutat despre noul Program de Operațiuni pentru Politici de Dezvoltare (DPO) pentru Republica Moldova, oferit de Banca Mondială.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Ministerului Finanțaelor, discuțiile au vizat domeniile de aplicare și necesitățile pe dimensiunea de asistență tehnică pentru elaborarea și implementarea politicilor în acest sens. În cadrul discuțiilor, echipa Băncii Mondiale a prezentat caracteristicile specifice, prioritățile, agenda estimativă a noului program, aspecte și considerații în contextul programului cu FMI, precum și următorii pași necesari de realizat. Interlocutorii au avut un schimb de opinii pe marginea celor expuse.

"Astfel, în perioada imediat următoare echipa Băncii Mondiale împreună cu Guvernul Republici Moldova urmează să identifice reformele care vor fi sprijinite de Programul DPO și să identifice asistența tehnică pentru a sprijini autoritățile din Moldova în domeniile de intervenție. În acest sens, pe parcursului săptămânii curente (15 - 19 noiembrie) va avea loc prima misiune, în care echipa Băncii Mondiale va avea consultări cu reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Economiei, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, dar și altor autorități", se relatează într-un comunicat al Ministrului.

Programul operațiunii de politici de dezvoltare este un instrument al Băncii Mondiale, oferit ca formă de suport bugetar pentru realizarea reformelor de politici sau instituționale îndreptate spre atingerea rezultatelor în mai multe domenii prioritare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-2,19
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:5,81 m/s
Mon
-3
Tue
-4
Wed
-2
Thu
-3
Fri
-1

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău