Ministrul Educației și Cercetării în exercițiu a avut o întrevedere cu noul șef al grupului de experți din partea Băncii Mondiale, Nalin Jena

  • 15 Februarie 2023 10:26
Ministrul Educației și Cercetării în exercițiu a avut o întrevedere cu noul șef al grupului de experți din partea Băncii Mondiale, Nalin Jena

Ministrul Educației și Cercetării în exercițiu Anatolie Topală a avut o întrevedere cu noul șef al grupului de experți din partea Băncii Mondiale, Nalin Jena pentru misiunile de evaluare și monitorizare a Proiectului Învățământul Superior din Moldova (PÎSM).

Domnul Nalin Jena, noul șef al grupului de experți, a apreciat contribuția reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării și a echipei de management a proiectului la realizarea acestuia, specificând că datorită profesionismului ambelor părți, activitățile incluse în planul de implementare a proiectului se desfășoară, în linii generale, în termenii stabiliți, în pofida riscurilor care au afectat regiunea și țara noastră.

Anatolie Topală a prezentat prioritățile învățământului superior și a adăugat că PÎSM rămâne o prioritate pentru instituția pe care o conduce, iar echipa din Republica Moldova va depune eforturi pentru realizarea acestuia la cel mai înalt nivel.

În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul restructurării proiectului la jumătate de termen de implementare prin completarea cu noi domenii strategice în care urmează să investim pentru următoarea perioadă.

Subiectele principale ale întrevederii au vizat evaluarea progresului în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Proiectului, inclusiv sistemele informaționale e-admitere și sistemul informațional al învățământului superior, programul de granturi pentru instituții, dezvoltarea standardelor de calificări, a noilor metodologii de evaluare externă a programelor de studii superioare de master și doctorat, discutarea aspectelor de achiziții, management financiar, management de mediu și social, în perioada implementării PÎSM, precum și determinarea impactului războiului din Ucraina asupra implementării PÎSM și asupra eficienței măsurilor de atenuare, se arată în comunicatul MEC.

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” prevede intervenții sistemice în domeniile îmbunătățirii calității, finanțării și managementului învățământului superior. Acesta este implementat în perioada 2020-2025 de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul financiar al Băncii Mondiale. Valoarea creditului este de 35,7 mln. euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău