Ministrul Educației, de Ziua Studentului: Ne dorim ca un număr cât mai are de tineri să aleagă să învețe în universitățile noastre

  • 17 Noiembrie 2023 13:48
Ministrul Educației, de Ziua Studentului: Ne dorim ca un număr cât mai are de tineri să aleagă să învețe în universitățile noastre

Ne dorim ca un număr cât mai mare de tineri să aleagă să învețe în universitățile din țara noastră, iar cei care studiază peste hotare să decidă să revină acasă și să pună umărul la dezvoltarea Republicii Moldova. Mesajul a fost transmis de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, cu ocazia Zilei Internaționale a Studentului, care este marcată astăzi, transmite MOLDPRES.

Noi, la Ministerul Educației și Cercetării ne străduim să investim cât mai mult în universitățile din Republica Moldova, să le modernizăm. Vorbim despre aproape un miliard de lei care deja merg în universitățile noastre pentru modernizarea condițiilor de trai în cămine, pentru laboratoare, dotări și toate celelalte necesare, astfel ca să asigurăm calitatea studiilor”, a afirmat Dan Perciun, scrie sursa citată.

În fiecare an la data de 17 noiembrie în Moldova este marcată Ziua internațională a studentului. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul de studii 2022-2023, în Republica Moldova erau 56700 de studenți. Peste 74 la sută dintre aceștia urmau studii de licență. Din numărul total, circa 30 de mii de tineri își făceau studiile cu finanțare bugetară.

Cele mai solicitate domenii la ciclul I, licență, sunt business, administrare și drept, urmate de inginerie, arhitectură și construcții, educație și tehnologii ale informației.

Totodată, în precedentul an de studii, în țara noastră își făceau studiile 5200 de tineri din alte state, cei mai mulți fiind din România, India și Israel. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău