Ministrul Economiei și ministra Mediului au depus jurământul de învestire în funcție

  • 18 Noiembrie 2022 10:02
Ministrul Economiei și ministra Mediului au depus jurământul de învestire în funcție

Ministrul Economiei Dumitru Alaiba și ministra Mediului Rodica Iordanov au depus astăzi jurământul de învestire în funcție. În cadrul ceremoniei de învestire, președinta Maia Sandu s-a referit la provocările care stau în fața Guvernului, iar premierul Natația Gavriliță a vorbit despre nevoia de accelerare a acțiunilor Executivului pe domeniile-cheie, transmite Radio Chișinău.

Președinta Maia Sandu a vorbit despre provocările cauzate de războiul din Ucraina, apreciind activitatea Guvernului nevoit să mobileze finanțare, să ofere programe de sprijin pentru cetățeni, să ajute  refugiații ucraineni și să asigure stabilitatea în țară.

„Vreau să le mulțumesc miniștrilor care au plecat, pentru efort și sacrificiu. Știu că toată lumea a muncit onest. Știu că a fost greu. Nu e ușor să îți asumi instituții aproape nefuncționale, după ani de subminare a statului, după decenii de politici proaste de angajare, promovare și angajare a personalului, dar schimbările trebuie făcute și ele trebuie făcute la timp. Criza provocată de războiul din Ucraina a lovit în bunăstarea fiecărui cetățean, a pus în pericol economică și socială, securitatea și chiar viitorul țării noastre”, a declarat Sandu.

Maia Sandu s-a referit la necesitatea eliminării corupției și a grupărilor criminale care continuă să submineze statul și amenință securitatea țării, precum și la crearea condițiilor pentru redresarea economică și îmbunătățirea mediului de afaceri.

„Nu suntem aici doar pentru a stinge incendii. Suntem aici pentru a pune țara pe făgașul cel drept. Trebuie să reușim să reușim să obținem progres substanțial în transformarea țării într-o democrație viabilă , bazată pe stat de drept și cu instituții funcționale, care să lucreze în interesul tuturor cetățenilor”, a spus președinta.

Și premierul Natalia Gavrilița s-a referit la vremurile complicate prin care trece Rep. Moldova, subliniind nevoia de accelerare a acțiunilor Guvernului pe domenii-cheie și ancorarea Rep. Moldova în familia europeană ireversibilă.

„Dle Alaiba, în primul rând vreau să vă felicit pentru curaj. Știind situația economică sunteți gata nu doar să o gestionați, dar să faceți și transformările despre care dumneavoastră vorbiți de mai mult timp. Este vorba, în primul rând de de reglementare ca să reducem dificultățile în interacțiunea agenților economici cu statul.

Doamna Iordanov, dumneavoastră cunoașteți situația și în teritoriu. Indiferent de crizele zile să nu uităm de transformările pe termen lung pe care le așteaptă oamenii noștri. Este vorba, în primul rând despre împădurire, sănătatea mediului înconjurător, calitatea apei”, a menționat Gavrilița.

Dumitru Alaiba este deputat în Parlamentul R. Moldova la al doilea mandat, membru al Partidului Acțiune și Solidaritate. A fost numit în locul lui Sergiu Gaibu, care și-a anunțat, săptămâna aceasta, demisia.

Rodica Iordanov vine la conducerea Ministerului Mediului, după ce din 23 august 2021 ocupă funcția de secretar de stat în același minister. Ea îi va locul Iulianei Cantaragiu, care a demisionat la începutul lunii septembrie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău