Ministrul Economiei, la întrevederea cu ambasadorul României: „Colaborarea în domeniul energetic este una primordială”

  • 27 Iunie 2019 10:59
Ministrul Economiei, la întrevederea cu ambasadorul României: „Colaborarea în domeniul energetic este una primordială”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Cei doi oficiali au discutat stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și România, potrivit unui comunicat al ministerului Economiei.

Astfel, ei au amintit și despre faptul că după valoarea totală a comerțului bilateral, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova.

Ministrul Economiei a vorbit despre implementarea proiectelor comune de interconectare a sistemelor electroenergetice și de gaze naturale. Potrivit lui Vadim Brînzan, cooperarea în domeniul energetic este una primordială, în special pentru asigurarea securității energetice în acest spațiu.

Colaborarea în domeniul energetic este una primordială, luând în considerare importanța  proiectelor de interconexiune a sistemelor electroenergetice ale României și Republicii Moldova în atingerea obiectivului de consolidare a securității energetice în spațiul est-european, prin diversificarea surselor și a rutelor, în paralel cu asigurarea unor servicii mai bune pentru cetățeni la prețuri mai mici”, a declarat ministrul. 

Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat că România rămâne a fi un partener de nădejde pentru R. Moldova și că Bucureștiul este deschis pentru o colaborare eficientă în diverse domenii.

Aveți tot suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse, susținem planul de acțiuni al noului Guvern de la Chișinău și suntem deschiși pentru o colaborare eficientă pe domenii de interes comun – infrastructură, energie, agricultură, sănătate, educație, etc.”, a menționat ambasadorul.

În Republica Moldova funcționează 1.765 de întreprinderi cu capital românesc. Investițiile în capitalul social au însumat 1967 miliarde lei. România se clasează pe locul 2 printre principalii investitori ai Republicii Moldova după valoarea capitalului investit și pe locul 1 după numărul de întreprinderi în care aceasta a efectuat investiții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău