Ministrul Economiei cere echiparea cu centuri de siguranță a mijloacelor de transport public

  • 06 Mai 2018 13:50
Ministrul Economiei cere echiparea cu centuri de siguranță a mijloacelor de transport public

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a dispus elaborarea, în regim de urgență, a unui regulament privind asigurarea cu centuri de siguranță a pasagerilor din mijloacele de transport public.

De asemenea, el a solicitat investigarea transportatorilor de pasageri care activează ilegal pe teritoriul Gării Nord, calitatea serviciilor prestate de către toți transportatorii auto, dar și activitatea taxiurilor de pe lângă gările auto.

Discuțiile au avut loc la o ședință cu șefii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), Î.S. „Gările și Stațiile Auto” și administratorul Gării Nord, organizată ca urmare a inspecțiilor care au avut loc la gările auto, precum și a sesizărilor parvenite din partea călătorilor, se arată într-un comunicat al ministerului.

Potrivit lui Chiril Gaburici, deseori, șoferii cumpără bilete de la casele autogărilor pentru itinerare mai scurte, dar le vând pasagerilor cu prețul curselor depline.

”Dacă pasagerul nu are bilet, acesta îi plătește direct șoferului. Aceste practici trebuie combătute”, a declarat ministrul.

El a subiliniat că ANTA trebuie să revizuiască numărul de curse pe care le atribuie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,03 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău