Ministrul Economiei a vorbit cu reprezentantul Gazprom despre integrarea pe piața energetică a UE

  • 26 Septembrie 2018 09:54
Ministrul Economiei a vorbit cu reprezentantul Gazprom despre integrarea pe piața energetică a UE

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”, Valerii Golubev, au discutat, în cadrul unei întrevederi, despre mai multe subiecte legate de sectorul energetic.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Chiril Gaburici i-a vorbit reprezentantului „Gazprom” despre eforturile și progresul obținut în ceea ce privește integrarea pe piața energetică a Uniunii Europene a Pachetului energetic III, care prevede transpunerea și implementarea în legislația energetică națională a unui șir de directive și reglementări UE în domeniul energetic. 

 „Asigurarea aprovizionării cu gaze naturale este de o importanță vitală pentru Republica Moldova. Nu ne putem permite ca cetățenii să rămână fără acces la gaze naturale. În același timp, o piață concurențială sănătoasă va facilita și asigura un nivel echitabil al prețului, atât pentru consumatorul final, cât și pentru furnizor”, a menționat în cadrul discuțiilor ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

De asemenea, Valeri Golubev a avut o întrevedere și cu Pavel Filip în cadrul căreia a dat asigurări că R. Moldova va fi asigurată anul viitor cu volumul necesar de gaze naturale așa cum s-a convenit anterior. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău