Ministrul de interne: Mulți infractori vin din regiunea transnistreană

  • 29 Ianuarie 2020 10:31
Ministrul de interne: Mulți infractori vin din regiunea transnistreană

Ministrul de interne, Pavel Voicu, a declarat în cadrul audierilor în comisia parlamentară pentru securitate națională, că mulți infractori și ucigași plătiți vin din regiunea transnistreană și comit crime în dreapta Nistrului, după care se retrag în zona necontrolată de autoritățile de la Chișinău.

„Nu putem întreprinde acțiuni de urmărire, când cerem o colaborare, autoritățile neconstituționale insistă să ne adresăm oficial, să le recunoaștem. Însă, noi nu putem face asta. Nu avem o colaborare oficială, dar facem unele schimburi de informații operative. Este și inspectoratul de la Bender, dar funcționează pentru zona de securitate și lucrează mai mult cu persoanele care au încredere în Poliția Republicii Moldova.”, a spus Pavel Voicu.

Pavel Voicu susține că fenomenul criminogen este cauzat de nivelul de trai și de educație, lipsa locurilor de muncă și de autoritatea slabă a polițiștilor de sector. Potrivit fostului ministru, Alexandru Jizdan, care este președinte al comisiei, 86 la sută din omoruri sunt comise sub influența alcoolului, iată de ce este nevoie de o analiză a factorilor sociali.

Ministrul de interne s-a referit și la crima de la Bălți, unde un carabinier a împușcat un tânăr. Pavel Voicu consideră că profesia de polițist trebuie să devină atractivă și competitivă, și că filtrul comisiei Ministerului Sănătății trebuie înăsprit.

În noaptea de revelion un tânăr de 20 de ani din Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut de către două persoane. În urma rănilor, băiatul a decedat la spital. Statistica oficială arată că, în primele zile ale noului an, au fost raportate 352 de infracțiuni. Anul trecut, poliția a înregistrat 29 664 de infracțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău