Ministrul de interne german: „Autoritățile noastre au prevenit posibile atacuri cu explozibili care erau destinate să submineze ajutorul militar pentru Ucraina”

  • 18 Aprilie 17:35
Ministrul de interne german: „Autoritățile noastre au prevenit posibile atacuri cu explozibili care erau destinate să submineze ajutorul militar pentru Ucraina”

Germania nu se va lăsa intimidată de încercările de spionaj din partea Rusiei, a declarat joi ministrul de interne german, Nancy Faeser, în contextul arestării a doi bărbați suspectați de activități de spionaj în favoarea Rusiei, potrivit dpa, transmite G4Media cu referire la Agerpres.

„Autoritățile noastre de securitate au prevenit posibile atacuri cu explozibili care erau destinate să țintească și să submineze ajutorul nostru militar pentru Ucraina”, a declarat Faeser joi, potrivit sursei.

Doi cetățeni cu dublă naționalitate, rusă și germană, au fost arestați în sudul Germaniei, fiind suspectați de spionaj în favoarea Rusiei, unul dintre ei fiind acuzat că a discutat despre posibile acte de sabotaj îndreptate împotriva unor facilități militare pentru a zădărnici ajutorul acordat Ucrainei.

Toate măsurile de protecție „împotriva amenințărilor hibride din partea regimului rus” au fost sporite de când Rusia și-a lansat în urmă cu peste doi ani invazia pe scară largă în Ucraina, a declarat Faeser.

„Vom continua să acordăm un sprijin masiv Ucrainei și nu ne vom lăsa intimidați”, a asigurat titulara portofoliului de interne german.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău