Ministrul de Interne a oferit detalii despre omorul de la Costești. Unul dintre suspecți figurează în alte șase dosare penale

  • 10 Ianuarie 2020 11:15
Ministrul de Interne a oferit detalii despre omorul de la Costești. Unul dintre suspecți figurează în alte șase dosare penale

Suspecții în cazul omorului de la Costești din noaptea de Revelion își recunosc vina, potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu.

Tânărul de 21 de ani, care a fost reținut pentru 30 de zile, figurează în alte 6 dosare penale, în cinci cazuri est învinuit de furt și într-un caz este cercetat pentru acte de huliganism. În prezent, pe rol se află 3 cauze la Judecătoria Ialoveni.

Pavel Voicu susține că minorul de 16 ani, care a participat și el la crimă, va fi condamnat însă nu i s e poate aplica arestul preventiv.

Ministrul a dezmințit informațiile din presă precum că se dorește mușamalizarea cazului. E a spus că a fost pornită o anchetă internă și au fost interogați până acum 20 de martori. Pavel Voicu spune că doar două persoane l-au agresat pe tânărul de la Costești decedat la spital, așa cum se vede în imaginile video surprinse de camerele de supraveghere din apropiere.

„Vă asigur că vor fi predați justiției pentru a-și primi pedeapsa. Atât din declarațiile martorilor, cât și din imaginile video, reiese că toate loviturile fatale i-au fost aplicate victimei de către persoana matură”, a afirmat Pavel Voicu.

În noaptea de revelion un tânăr de 20 de ani din Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut de către două persoane. În urma rănilor, băiatul a decedat la spital. Statistica oficială arată că, în primele zile ale noului an, au fost raportate 352 de infracțiuni, dintre care două omucideri, zece vătămări intenționate, patru violuri, șapte jafuri și o tâlhărie produsă la Bălți. Anul trecut, poliția a înregistrat 29 664 de infracțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău