Ministrul de externe Heiko Maas: Germania este dispusă să preia o parte dintre migranții ajunși în Italia

  • 13 Mai 2021 17:58
Ministrul de externe Heiko Maas: Germania este dispusă să preia o parte dintre migranții ajunși în Italia

Germania este dispusă să preia o parte dintre migranți pentru a ajuta Italia, după ce un mare număr de persoane au traversat recent Mediterana în bărci supraaglomerate din nordul Africii spre această țară sud-europeană, a declarat joi ministrul de externe Heiko Maas, aflat într-o vizită la Roma, transmite dpa.

Numărul migranților îmbarcați în această călătorie periculoasă a crescut puternic în ultimele zile, peste 2.000 ajungând pe insula italiană Lampedusa la sfârșitul săptămânii trecute.

'Italia nu poate fi lăsată singură cu această problemă aici', a afirmat șeful diplomației germane în cursul întâlnirii cu omologul său italian Luigi Di Maio.

Maas nu a precizat totuși câte persoane ar putea primi Germania, afirmând că subiectul trebuie discutat mai întâi între guvern și Ministerul de Interne.

'Germania a participat în trecut la repartizarea de persoane ce aveau nevoie de protecție și vom face acest lucru din nou', a spus Maas, menționând că și alte state din Uniunea Europeană trebuie să-și asume responsabilitățile.

Statele UE se află în divergențe de mai mulți ani în legătură cu repartizarea migranților, care ajung pe teritoriul Uniunii mai ales via Italia și Grecia.

Între timp, organizația Medici fără Frontiere (MSF) a anunțat că va lansa propria navă de salvare Geo Barents pentru a preveni alte tragedii pe mare.

'Revenirea noastră pe mare este rezultatul direct al politicilor nepăsătoare de non-asistență pe mare ale Europei care condamnă oameni la moarte', a declarat Ellen van der Velden, director de operațiuni al MSF.

În acest an, cel puțin 557 de persoane s-au înecat în tentativa periculoasă de traversare a Mediteranei, conform datelor ONU.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău