Igor Dodon a avut o întrevedere cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting

  • 17 Iunie 2020 12:13
Igor Dodon a avut o întrevedere cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting

Președintele Igor Dodon am avut o întrevedere cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, care se află în Republica Moldova într-o vizită de lucru de trei zile. La întrevedere a participat și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Potrivit unui comunicat al Președinției, s-a discutat despre un spectru larg de chestiuni privind agenda actuală a reglementării conflictului transnistrean. „În special, am vorbit despre problemele circulației libere a cetățenilor noștri peste Nistru, despre funcționarea sistemului bancar, telecomunicațiilor etc. Am apreciat înalt rolul OSCE ca platformă principală pentru negocieri, exprimând recunoștință pentru sprijinul acordat în procesul de apropiere a pozițiilor celor două maluri ale Nistrului, întru binele cetățenilor”, menționează instituția prezidențială. 

Reprezentantul Special al Președinției albaneze al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană se află, începând de marți, 16 iunie, într-o vizită de trei zile în Republica Moldova pentru a examina situația actuală în procesul de reglementare și a identifica măsuri concrete pentru realizarea progresului.

La Chișinău, ambasadorul Mayr-Harting urmează să se întâlnească și cu vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea.

La Tiraspol, Reprezentantul Special se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și cu reprezentantul politic al părții transnistrene, Vitali Ignatiev.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău