Ministrul de Externe al României, despre cei trei marinari români dispăruți: Nu știm dacă a fost piraterie sau act terorist

  • 05 Martie 2019 09:47
Ministrul de Externe al României, despre cei trei marinari români dispăruți: Nu știm dacă a fost piraterie sau act terorist

Ministrul român de Externe Teodor Meleșcanu a declarat, luni, referitor la cei trei marinari români dispăruți, duminică la bordul unei nave, în apele teritoriale ale statului Congo, că deocamdată nu se știu dacă a fost doar o acțiunie de piraterie sau un act terorist, informează Mediafax.

„E vorba de o navă care e folosită de o societate românească cu echipajul întreg românesc după ieșirea din apele teritoriale au fost atacați de o ambarcațiune de pirați. Conform instrucțiunilor pe care le au marinarii s-au refugiat în camera de comandă și au transmis un mesaj în legătură cu atacul care a fost desfășurat. A intervenit marina militară au fost salvați toți în afară de trei persoane care nu au putut ajunge la zona de timonerie unde erau baricadați ceilalți”, a afirmat Teodor Meleșcanu, luni, la Parlamentul de la București.

Trei marinari români ar fi fost răpiți, după ce vasul pe care erau a fost atacat de pirați în Lome, Togo. Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, restul membrilor de echipaj aflați la bord sunt în siguranță și niciunul nu a fost rănit.

Vasul tanc Histria Ivory – pavilion Malta, care aparține companiei Histria din Constanța, ar fi fost atacat de pirați duminică seară, în jurul orei locale 20.00, în timp ce se afla în Lome, Togo.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău