Ministrul de Externe al Marii Britanii: Sper că liderii UE vor negocia un nou Acord privind Brexit cu viitorul premier

  • 10 Iunie 2019 18:12
Ministrul de Externe al Marii Britanii: Sper că liderii UE vor negocia un nou Acord privind Brexit cu viitorul premier

Jeremy Hunt, unul dintre candidații pentru ocuparea funcției de premier al Marii Britanii și actualul ministru de Externe, a declarat luni că speră că liderii europeni vor negocia un nou acord referitor la Brexit cu viitorul prim-ministru, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.ro

„Eșecul nostru în ceea ce privește Brexit a pus această țară și partidul nostru în mare pericol. Modelul de conducere pe care îl propun se bazează pe un adevăr simplu: fără Brexit nu va exista un guvern conservator și poate nici Partidul Conservator”, a spus Hunt.

„Dacă vrem să avem un Acord, va trebui să negociem serios cu oficialii de la Bruxelles. Din ce am discutat cu liderii europeni, îmi este clar că putem ajunge la o înțelegere, însă ei așteaptă să venim cu propuneri”, a adăugat acesta.

 

Jeremy Hunt a mai adăugat că dacă va deveni premier va propune creșterea cheltuielilor destinate domeniului apărării. „Cu o Rusie din ce în ce mai agresivă și o Chină din ce în ce mai autocratică, mă angajez să cresc procentul din PIB pe care îl alocăm pentru apărare”.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău