Ministrul de Externe al Lituaniei va întreprinde o vizită de lucru la Chișinău

  • 15 Septembrie 17:48
Ministrul de Externe al Lituaniei va întreprinde o vizită de lucru la Chișinău

Ministrul de externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, vine luni, 16 septembrie, într-o vizită la Chișinău, cu prilejul participării la Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova.

Șeful diplomației de la Vilnius va avea o întrevedere cu omologul său de la Chișinău, iar discuțiile dintre cei doi oficiali vor viza în principal relațiile bilaterale moldo-lituaniene și suportul Lituaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat postat de MAE pe Facebook.

După întrevedere, Mihai Popșoi și Gabrielius Landsbergis vor susține o conferință de presă comună (ora 16:00).

La reuniunea Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, numită anterior Platforma de sprijin, care va avea loc marți, 17 septembrie curent, la Chișinău au fost invitate 65 de delegații internaționale, după cum a anunțat Guvernul.

Această platformă a fost instituită în 2022 la inițiativa României, Franței și Germaniei pentru a oferi suport pe termen mediu și lung, orientat spre creșterea durabilă și dezvoltarea Republicii Moldova pe calea integrării europene.

Citiți șiMihai Popșoi, despre Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru R. Moldova: „La Chișinău sunt așteptate peste 65 de delegații din statele partenere”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău