Ministrul de externe al Germaniei a salutat îndemnul președintelui francez la o "renaștere europeană"

  • 06 Martie 2019 13:56
Ministrul de externe al Germaniei a salutat îndemnul președintelui francez la o

Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a salutat apelul președintelui francez, Emmanuel Macron, în favoarea unor reforme cuprinzătoare la nivelul Uniunii Europene înainte de alegerile europarlamentare din luna mai, informează dpa, potrivit Agerpres.

"O dezbatere angajată cu privire la modul în care vedem viitorul Europei este bună pentru democrația europeană, mai ales înainte de alegerile europene", a apreciat Maas.

Macron a îndemnat la "renaștere europeană" și a atenționat împotriva naționalismului, într-un articol-platformă publicat de mai multe cotidiane din cele 28 de țări membre ale UE. Protejarea vieții politice de ingerințe externe și atacuri cibernetice, un Consiliu de securitate european care să includă Marea Britanie sau revizuirea Acordului Schengen se numără printre principalele propuneri prezentate de Emmanuel Macron.

Multe dintre aceste idei nu sunt noi, iar Heiko Maas a subliniat că Germania și Franța deja lucrează împreună asupra unora dintre propunerile lui Macron.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău