Ministrul de Externe al Estoniei îl va convoca pe ambasadorul Rusiei. „URSS a ocupat Tallinnul când germanii nu mai erau în oraș"

  • 20 Septembrie 2019 13:51
Ministrul de Externe al Estoniei îl va convoca pe ambasadorul Rusiei. „URSS a ocupat Tallinnul când germanii nu mai erau în oraș

Ministrul eston de externe, Urmas Reinsalu, a declarat că îl va convoca pe ambasadorul rus la Tallinn, Aleksandr Petrov, după ce a afirmat că estonienii "respectă faptele soldaților sovietici".

„Trebuie reamintit că, atunci când unitățile Armatei Roșii au ocupat orașul Tallinn, pe 22 septembrie, trupele germane nu mai erau în oraș la acea vreme, iar cei care au opus rezistență au fost în principal voluntarii estonieni care s-au întors din Finlanda" - a remarcat Rainsalu.

Potrivit ministrului, ambasadorul rus în Estonia a făcut o declarație potrivit căreia estonienii respectă "faptele" soldaților sovietici care au "eliberat" Estonia. "Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca în curând pe ambasadorul Rusiei și îi va oferi propriile explicații cu privire la punctul de vedere al Republicii Estonia referitor la aceste aspecte" - a menționat Urmas Reinsalu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău