Ministrul Culturii a prezentat rezultatele obținute într-un an de mandat

  • 09 August 17:25
Ministrul Culturii a prezentat rezultatele obținute într-un an de mandat

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a prezentat ieri raportul de activitate pentru un an de mandat. Oficialul a vorbit despre inițiativele legislative și realizările obținute în cele trei direcții de activitate: Arte și industrii creative, Patrimoniu cultural și Turism.

Potrivit conducerii instituției, printre cele mai importante realizări se numără inițiativa legislativă de acordare a voucherilor culturale pentru tineri. „Banii, 1000 de lei, vor ajunge în contul guvernamental al tinerilor la împlinirea vârstei de 18 ani, iar printr-o aplicație, care este acum în proces de elaborare, aceștia vor putea accesa din lista de servicii și produse culturale: cărți, bilete la spectacole sau expoziții. Totodată, am reușit să obținem finanțare pentru producția noilor spectacole teatrale și concertistice și să aducem în ordine Regulamentul de editare a cărții naționale. La fel, am legalizat prezența „Caselor de cultură” în Legea Culturii modificată. În viitorul apropiat ne propunem să revedem mecanismul de salarizare a oamenilor de cultură”, a spus Sergiu Prodan.

De asemenea, ministerul își propune să reorganizeze Registrul monumentelor ocrotite de stat pentru a fi public, digitalizat și cu adrese actualizate. „Este în curs de elaborare Strategia dezvoltării sectorului turistic până în anul 2030, care urmează să facă o sinergie între artă, patrimoniu și servicii turistice. Astfel, vom institui un Oficiu Național al Turismului și Industriilor Creative, care va aduce acasă experiența și bunele practici internaționale în domeniu”, a menționat Sergiu Prodan.

La fel, oficialul a subliniat că în luna septembrie urmează a fi lansat un concurs internațional al proiectelor de reconstrucție a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, transmite MOLDPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
19
Fri
21
Sat
22
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău