Ministrul ceh al Finanțelor, vizită la Chișinău: nou memorandum de cooperare și susținere pentru eforturile de integrare europeană

  • 17 Noiembrie 2023 15:35
Ministrul ceh al Finanțelor, vizită la Chișinău: nou memorandum de cooperare și susținere pentru eforturile de integrare europeană

Ministrul Finanțelor al Republicii Cehe, Zbynek Stanjura, a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Finanțelor din Republica Moldova, în cadrul vizitei oficiale de la Chișinău din perioada 16-17 noiembrie curent, relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

Părțile au discutat despre relațiile de colaborare dintre cele două instituții pe dimensiunea finanțelor publice, dar și au analizat perspectivele de consolidare a acestui parteneriat. Astfel, oficialii au convenit asupra semnării unui nou Memorandum de Cooperare între cele două ministere cu accent pe schimbul de experiență și preluarea bunelor practici în domenii prioritare în procesul de integrare europeană, precum managementul finanțelor publice, achizițiile publice, procesul bugetar ș.a.

În cadrul discuțiilor, secretarii de stat ai Ministerului Finanțelor, Ion Gumene, Olga Golban și Vladimir Arachelov, și-au exprimat gratitudinea pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în crearea fondului de susținere a populației în contextul crizei energetice și au subliniat importanța menținerii și dinamizării relațiilor bilaterale.

La rândul său, ministrul Zbynek Stanjura și-a reconfirmat susținerea pentru eforturile Republicii Moldova în procesul de integrare europeană și în promovarea sustenabilității bugetului public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău